www.vipergirls.monster willing sluts in the club.
ΑντιφασιστικάΕπικαιρότητα

ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ: ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΑΛΑΚΑ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΒΙΑΣΤΕΣ

By 30 Μαρτίου 2019 No Comments

ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΑΛΑΚΑ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΒΙΑΣΤΕΣ

Οργή και αγανάκτηση προκαλούν στις γυναίκες και το εργατικό κίνημα οι προτεινόμενες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα για το τι είναι βιασμός. Είναι αλλαγές που περιορίζουν ακόμα περισσότερο ποιος τιμωρείται για βιασμό σε έναν ήδη ανεπαρκή νόμο που ίσχυε ως τώρα. Αντί να υιοθετείται η μη συναίνεση στη σεξουαλική πράξη ως ορισμός του βιασμού, τα θύματα πρέπει να αποδείξουν ότι απειλήθηκε η ζωή τους ή η σωματική τους ακεραιότητα. Πρόκειται για μία αλλαγή που ευθυγραμμίζεται με τις επιθέσεις των αφεντικών και του συστήματος απέναντι στις γυναίκες μέσα στην περίοδο της χειρότερής τους κρίσης. Η τεράστια απήχηση και μαζικότητα των απεργιακών διαδηλώσεων στις 8 Μάρτη και στη χώρα μας και διεθνώς έφερε στο προσκήνιο όλη την ένταση των επιθέσεων που δέχονται οι γυναίκες της εργατικής τάξης μέσα στα χρόνια των μνημονίων.
Οι μισθολογικές ανισότητες εντείνονται, οι παράνομες απολύσεις σε εγκύους, τα κλεισίματα δομών πρόνοιας και παιδικών σταθμών, ρίχνουν τα βάρη της ανατροφής των παιδιών και της φροντίδας των ηλικιωμένων στις πλάτες των γυναικών. Παράλληλα η ανεργία καθώς και η ανασφάλιστη και ελαστική εργασία χτυπούν δυσανάλογα τις γυναίκες.
Μέσα σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο, οι σεξιστικές επιθέσεις, οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς όπως και οι βιασμοί, πολλαπλασιάζονται. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τη μεγάλη απεργία στην πολυεθνική της Google, όπου εργαζόμενοι σε εφτά διαφορετικές χώρες απαίτησαν να σταματήσει η ατιμωρησία στις σεξουαλικές παρενοχλήσεις από διευθυντικά στελέχη της επιχείρησης. Με βάση τον ισχύοντα αλλά και τον προτεινόμενο νόμο στη χώρα μας, αυτά τα καθάρματα θα έμεναν ατιμώρητα.
Την ίδια στιγμή τα στοιχεία που έρχονται στο φως είναι συγκλονιστικά. Δεκαοκτώ εκατομμύρια γυναίκες άνω των 15 ετών έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση ή βιασμό μέσα στην «πολιτισμένη» Ε.Ε. Κάθε δεύτερη μέρα γίνεται μία καταγγελία βιασμού ή απόπειρας βιασμού στην Ελλάδα. Ωστόσο όλοι συμφωνούν ότι ένα πολύ μικρό ποσοστό φτάνει όντως να καταγγείλει ένα τέτοιο περιστατικό. Σ’ αυτό παίζει τεράστιο ρόλο η επί της ουσίας ανυπαρξία δημόσιων δομών φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών, η εγκληματική υποστελέχωση δομών υγείας αλλά και ο εκφοβισμός που μπορεί να δέχεται μία γυναίκα ότι θα χάσει τη δουλειά της ή θα βρεθεί στο δρόμο αν κάνει καταγγελία. Καταλαβαίνουμε ότι όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της κυρίαρχης αντίληψης που θέλει τη γυναίκα στο σπίτι, την κουζίνα και προσωρινή στη δουλειά.
Εχουμε τη δύναμη να σταματήσουμε αυτόν τον κατήφορο! Στην απεργιακή κινητοποίηση για τις 8 Μάρτη για πρώτη φορά στην Ελλάδα πάνω από πενήντα πρωτοβάθμια σωματεία, ομοσπονδίες και συνομοσπονδίες πήραν αποφάσεις στηρίζοντας τα αιτήματα ενάντια στη γυναικεία καταπίεση. Χρειάζεται να βάλουμε σε κίνηση τη συλλογική μας δύναμη για να ξηλώσουμε την επίθεση που επιχειρείται. Τα σωματεία μας, μέσα από μαζικές αποφάσεις και κινητοποιήσεις μπορούν να γίνουν ασπίδα προστασίας για τις γυναίκες της εργατικής τάξης και της μεγάλης πλειοψηφίας επιβάλλοντας το αυτονόητο: χωρίς συναίνεση είναι βιασμός.
Απαιτούμε να μην περάσει αυτή η απαράδεκτη τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα, όπως και άλλες απαράδεκτες αλλαγές που μειώνουν την προβλεπόμενη ποινή για τους Xρυσαυγίτες ηγέτες της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, και συνδέουμε αυτό το αίτημα με την ευρύτερη πάλη των γυναικών ενάντια στις ανισότητες και τις σεξιστικές διακρίσεις και επιθέσεις.

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ 8 ΜΑΡΤΗ

Leave a Reply

http://xlxx.live