www.vipergirls.monster willing sluts in the club.
Δημοτικό σχήμαΕπικαιρότητα

Απάντηση του Συντονιστικου της “Ανταρσία στο Λιμάνι” στην ανάρτηση του “Πειραιάς για Όλους”

By 7 Φεβρουαρίου 2020 No Comments

Αγαπητές φίλες και φίλοι του «Πειραιάς για Όλους», σχετικά με την απάντησή σας στο σχόλιο της “Ανταρσία στο Λιμάνι” για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 29/1/2020.

1) Η απάντησή σας είναι στο μεγαλύτερο μέρος της βασισμένη στο αν συμμετείχαμε ή όχι στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου (ΔΣ) κι αν έχουμε ακριβή εικόνα για τα γεγονότα. Πέραν του ότι όλες οι συνεδριάσεις του ΔΣ υπάρχουν και στο διαδίκτυο και άρα μπορεί ο καθένας να έχει ακριβή εικόνα, σας ενημερώνουμε πως μέλη της «Ανταρσία στο Λιμάνι» παρευρίσκονταν στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ πλάι στους πολίτες της Πειραϊκής. Γιατί εκεί θεωρούμε ότι ανήκουμε και αυτά τα «συμφέροντα» πιστεύουμε ότι αξίζει να υπερασπιζόμαστε. Των απλών πολιτών του Πειραιά που πλήττονται από τα σχέδια της Cosco για την επέκταση του λιμανιού, των πολλών! Επίσης, έχουμε την τιμή ο εκλεγμένος εκπρόσωπός μας να είναι εργαζόμενος και αγωνιστής συνδικαλιστής στο χώρο του. Εργάζεται στην ιδιωτική εκπαίδευση και τα απογεύματα δουλεύει. Για τον λόγο αυτό έχουμε ζητήσει επανειλημμένα από τον πρόεδρο και στο ΔΣ τον ορισμό μιας μόνιμης μέρας συνεδριάσεων του ΔΣ –όπως γίνεται σχεδόν σε όλους τους Δήμους- και είχε συμφωνηθεί να είναι Δευτέρα. Θα σας προτρέπαμε λοιπόν, αντί να χρησιμοποιείτε την απουσία του εκλεγμένου μας αντιπροσώπου από κάποιες συνεδριάσεις το ΔΣ (γιατί αυτές πραγματοποιήθηκαν Τετάρτη) ως κατηγορία, να υπερασπιστείτε κι εσείς το δικαίωμα της κάθε εργαζόμενης και του κάθε εργαζόμενου να συμμετέχουν στα κοινά.

2) Συμφωνούμε μαζί σας στο ότι ο «Πειραιάς για Όλους» και η «Λαϊκή Συσπείρωση» υπεραμυνθήκατε του δικαιώματος των δύο κοινοτικών συμβούλων να μιλήσουν στο ΔΣ και ζητούμε συγγνώμη που αυτό, όχι κακόβουλα, δεν αναφέρθηκε στην ανακοίνωσή μας. Όμως, πιστεύουμε πως η τοποθέτηση του κ. Μπελαβίλα η οποία χαρακτήριζε το πανό ως μια «επικοινωνιακή κίνηση», μια «υπερβολή[…] η οποία δεν προσφέρει στην υπόθεση για την αξιολόγηση της περιβαλλοντικής μελέτης του ΟΛΠ» (σε αυτό συμφώνησε αυτολεξεί μαζί του και ο κ. Μώραλης) καθώς και η σιωπή των παρατάξεων όταν οι πολίτες απειλήθηκαν με ποινική δίωξη, σύλληψη, φυλάκιση ή χρηματικό πρόστιμο από τον πρόεδρο του ΔΣ, δεν αποτελούν κίνηση στήριξης.

3) Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι εκ παραδρομής μπερδέψαμε το σχήμα «Πειραιάς για όλους» με το προηγούμενο υποστηριζόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ σχήμα «Λιμάνι της Αγωνίας». Ίσως να μας μπέρδεψε το γεγονός ότι τόσο ο επικεφαλής του σημερινού σχήματος (κ. Μπελαβίλας) όσο και ο επικεφαλής του προηγούμενου (κ. Δρίτσας) μας έχουν αποσυντονίσει με απόψεις και θέσεις οι οποίες συνεχώς μετατοπίζονται. Ο πρώτος, από την άποψη ότι ο Μαρινάκης είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τον Πειραιά κατέληξε να συνυπάρχει σε επιτροπές και να ψηφίζει τα πορισματά τους μαζί με την παράταξή του ενώ αντίστοιχα ο δεύτερος (κ. Δρίτσας) στο δημοτικό συμβούλιο και ως επικεφαλής του σχήματος «Λιμάνι της Αγωνίας» ήταν αντίθετος στην πώληση του ΟΛΠ όμως ως υπουργός ναυτιλίας την υπέγραψε.

4) Το μείζον θέμα για εμάς στην «Ανταρσία στο Λιμάνι» είναι η θέση όλων ως προς την κατασκευή του λιμανιού κρουαζιέρας στην Πειραϊκή και γενικότερα το Master Plan της Cosco που ο ίδιος ο κ. Μπελαβίλας το χαρακτήρισε ως το μεγαλύτερο τεχνικό έργο της χώρας. Εμείς έχουμε ξεκάθαρα ταχθεί ενάντια στην πώληση του ΟΛΠ παλιότερα αλλά και στο συγκεκριμένο έργο που προωθείται τα τελευταία χρόνια καθώς θεωρούμε ότι δεν χρειάζεται στην πόλη, ότι θα έχει καταστροφικές συνέπειες για το περιβάλλον και την υγεία των πολιτών και έχει ως μοναδικό σκοπό το κέρδος της κινεζικής Cosco. Ζητούμε επίσης την επανακρατικοποίηση του ΟΛΠ, μιας από τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις στη χώρα, χωρίς αποζημίωση στην Cosco και λειτουργία του με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο. Δεν αποδεχόμαστε την άποψη του κ. Μπελαβίλα ότι “η Cosco ήρθε και θα μείνει 50 χρόνια”.

Αγαπητές φίλες και φίλοι του «Πειραιάς για Όλους» έχοντας διαβάσει πολύ καλά την πρότασή σας για το λιμάνι, θα θέλαμε για ακόμη μια φορά να κάνουμε ξεκάθαρο πως εμείς δεν συμβιβαζόμαστε με ένα κάπως μικρότερο λιμάνι, με ένα μικρότερο Mall ή με μια περιβαλλοντική μελέτη η οποία θα λέει πώς και αν θα καταφέρουμε να εξομαλύνουμε την καταστροφή που θα επιφέρει το έργο. Ξέρουμε- και το ξέρετε κι εσείς- πως το κεφάλαιο δε σέβεται ούτε περιβαλλοντικές μελέτες, ούτε νόμους, ούτε ανθρώπινες ζωές μπροστά στο τεράστιο κέρδος που θα του δώσει αυτή η επένδυση. Το πόσο αδίστακτοι είναι αποδεικνύεται και από το πρόσφατο Δελτίο Τύπου για την ολοκλήρωση της δημοπράτησης του έργου και την επιλογή ανάδοχης κατασκευαστικής εταιρείας χωρίς καν το έργο να έχει αδειοδοτηθεί.

Όλοι βλέπουμε πια ξεκάθαρα, παίρνοντας και το παράδειγμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ότι το να τα κάνουμε λίγο καλύτερα, λίγο μικρότερα ή λίγο αλλιώτικα τα πράγματα οδηγεί σε αδιέξοδο. Η λύση είναι να αντισταθούμε σε αυτό το καταστροφικό για την περιοχή μας έργο κι εμείς θα το κάνουμε μαζί με τους πολίτες και τους άλλους δήμους του ευρύτερου Πειραιά. Σας καλούμε να πάρετε ξεκάθαρη πολιτική θέση. ΝΑΙ ή ΌΧΙ στα σχέδια της Cosco; Σας προτείνουμε ανοιχτά να συνταχθείτε μαζί μας για την αποτροπή τους.

Το Συντονιστικό της «Ανταρσία στο Λιμάνι»

Leave a Reply

http://xlxx.live