www.vipergirls.monster willing sluts in the club.
Επικαιρότητα

Η δημόσια υγεία δεν είναι μόνο ατομική υπόθεση – Οι Ζωές Μας Είναι Πάνω Από Τα Κέρδη Τους

By 1 Απριλίου 2020 No Comments

ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ – ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ – ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ
ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ, ΣΤΟΥΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ, ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. ΠΛΗΡΗΣ ΜΙΣΘΟΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Η πανδημία του κορονοϊού έφερε με τραγικό τρόπο στην επιφάνεια όχι μόνο τις τεράστιες ελλείψεις ενός δημόσιου συστήματος υγείας διαλυμένου από τις πολιτικές όλων των κυβερνήσεων (υποχρηματοδότηση, υποστελέχωση, ιδιωτικοποιήσεις) αλλά και την παντελή αδυναμία του παγκόσμιου καπιταλισμού να προστατέψει τον πληθυσμό του πλανήτη. Για μια ακόμη φορά, όπως σε κάθε κρίση (πολεμική, οικονομική, υγειονομική), τα βάρη σε χρήμα και ανθρώπινες ζωές θα κληθούν να πληρώσουν οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί, οι αδύναμοι, οι κατατρεγμένοι. Για μια ακόμη φορά, το δόγμα “τα κέρδη είναι ιδιωτικά, οι ζημιές δημόσιες” είναι σε ισχύ.

Αυτό το δόγμα ακολουθεί και η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Χαρίζει εκατομμύρια ευρώ στους μεγαλοεπιχειρηματί-ες (11 εκ. για διαφήμιση, 30 εκ. στις ιδιωτικές κλινικές), αντί να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, να εφοδιάσει με τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας αυτούς που δίνουν στα δημόσια νοσοκομεία τη μάχη, να ανοίξει τις κλειστές Μ.Ε.Θ. και τα κλειστά νοσοκομεία, να κρατικοποιήσει την ιδιωτική υγεία. Αντί για μαζικά διαγνωστικά τεστ, προχώρησε στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας ενώ χιλιάδες εργαζόμενοι συνωστίζονται απροστάτευτοι σε χώρους εργασίας και μέσα μεταφοράς. Έδωσε τη δυνατότητα στους εργοδότες να απολύσουν, να διακόψουν συμβάσεις, να απασχολούν “εκ περιτροπής” και μετά την κρίση, αντί να εξασφαλίσει τους μισθούς, τις συντάξεις, να δώσει επίδομα σε όλους τους άνεργους. Όλα αυτά, που έπρεπε να έχουν γίνει από προχθές, πρέπει να διεκδικήσουμε τώρα με τα συνδικάτα μας και τη συλλογικότητά μας, παρά τις απαγορεύσεις, προστατεύοντας παράλληλα ο καθένας τον εαυτό του και το σύνολο.

Ο Πειραιάς μοιάζει “ανοχύρωτη πόλη” απέναντι στην πανδημία. Ανύπαρκτοι οι έλεγχοι στο λιμάνι, ακόμα και σε πλοία που έρχονται από την Ιταλία. Οι άστεγοι διώχτηκαν με επιχείρηση-σκούπα του Λιμενικού από το λιμάνι, αναζητώντας καταφύγιο στις γωνιές της πόλης. Το σωματείο των εργατοτεχνιτών του Δήμου καταγγέλλει την έλλειψη ειδών προστασίας στους εργαζόμενους στην καθαριότητα. Χιλιάδες συμπολίτες μας έχουν μείνει χωρίς δουλειά, χιλιάδες εργαζόμενοι στις κλειστές επιχειρήσεις χωρίς μεροκάματο. Δίπλα μας, στο στρατόπεδο του Σχιστού εκατοντάδες οικογένειες προσφύγων ζουν σε άσχημες και επικίνδυνες συνθήκες. Οι κοινωνικές δομές του Δήμου αδυνατούν να προσφέρουν οποιαδήποτε βοήθεια. Και είναι πολλοί αυτοί που την χρειάζονται: ηλικιωμένοι, φτωχοί, άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες, άστεγοι. Το πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι”, τόσο απαραίτητο σε αυτές τις συνθήκες, είναι ουσιαστικά ανενεργό (1 ευρώ, ναι ένα ευρώ, είναι το κονδύλι για το πρόγραμμα αυτό στον προϋπολογισμό του Δήμου!). Η Δημοτική Αρχή διαφημίζει ότι έφτιαξε στο διαδίκτυο πλατφόρμα ενημέρωσης για τον κορονοϊό, λες και μπορεί να χορτάσει κανείς πατώντας κουμπάκια στον υπολογιστή. Διαφημίζει νέες κοινωνικές υπηρεσίες καταγραφής και εξυπηρέτησης φτωχών και απόρων. Αυτά χρειάζονται κονδύλια, υποδομή και προσωπικό και ο Δήμος Πειραιά ούτε τα διαθέτει ούτε τα διεκδικεί. Η κυβέρνηση διαφήμισε έκτακτη επιχορήγηση 10,6 εκατομ. ευρώ στους δήμους. Ο Πειραιάς θα πάρει 100.000, δηλαδή 0,60 ευρώ για κάθε Πειραιώτη! Πρόκειται για ψίχουλα κοροϊδίας. Αυτό που χρειάζεται είναι γενναία κρατική ενίσχυση στους Ο.Τ.Α. από τα χρήματα που όλα αυτά τα χρόνια έχουν κοπεί, ώστε να μπορούν να προσφέρουν αποτελεσματική βοήθεια στους δημότες. Χρειάζεται να διαγραφεί το χρέος του Δήμου, τώρα! Χρειάζονται άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα, στις κοινωνικές και τις υπόλοιπες υπηρεσίες, μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Να ακυρωθούν οι ιδιωτικοποιήσεις, στις οποίες έχει ήδη προχωρήσει η Δημοτική Αρχή, στην καθαριότητα, στο πράσινο, στον ηλεκτροφωτισμό. Οι υπηρεσίες του Δήμου χρειάζονται ενίσχυση, όχι πούλημα.

Σε αυτή την κρίση το “μένουμε σπίτι και πλένουμε τα χέρια μας”, δυστυχώς δεν αρκεί. Με τον αγώνα μας μπορούμε να προστατεύσουμε τη ζωή μας και τώρα και μετά την πανδημία, όπου οι κυβερνήσεις και το κεφάλαιο θα προσπαθήσουν να φορτώσουν στις πλάτες μας τη μεγάλη οικονομική κρίση που θα ακολουθήσει.
ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

Leave a Reply

http://xlxx.live