www.vipergirls.monster willing sluts in the club.
Επικαιρότητα

Να Σταματήσουν Τώρα τα Έργα της Cosco στο Λιμάνι

By 15 Απριλίου 2020 No Comments

Η ‘Ανταρσία στο Λιμάνι’ καταγγέλλει ως εγκληματική ενέργεια την έναρξη του έργου της επέκτασης του Νότιου Προβλήτα Κρουαζιέρας από την ΟΛΠ Α.Ε. – δηλαδή την Cosco – εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού και χωρίς καν να υπάρχει η απαιτουμένη, σύμφωνα με το νόμο, έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) ενώ δεν έχει επίσης κατατεθεί η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ).

Η παράνομη αυτή δραστηριότητα έχει ξεκινήσει από τις 30 Μάρτη παρά τις αντιδράσεις και την κατακραυγή για τις ανυπολόγιστες συνέπειες που θα έχει για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον. Το πιθανόν επικίνδυνο υλικό από τον πυθμένα μεταφέρεται και απορρίπτεται στη θάλασσα νοτιοανατολικά ανοικτά της Σαλαμίνας επίσης ανεξέλεγκτα, με κίνδυνο η μόλυνση να περάσει στην τροφική αλυσίδα.

Όπως φαίνεται, στον Πειραιά η “ανάπτυξη” δεν μένει σπίτι, αντίθετα μας δείχνει τι σημαίνουν οι νόμοι και οι περιορισμοί για το κεφάλαιο. ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ. Ο μόνος νόμος στον οποίο υπακούει η «υγιής επιχειρηματικότητα» είναι ότι τα κέρδη είναι πάνω από την ανθρώπινη υγεία, πάνω από τις ίδιες τις ζωές μας.

Η αλήθεια είναι ότι δεν πέσαμε κι απ’ τα σύννεφα, γιατί ποτέ δεν πιστέψαμε ότι μπορεί να υπάρξει οποιοδήποτε όφελος για την τοπική κοινωνία αλλά και την ευρύτερη περιοχή από ένα τέτοιο φαραωνικό έργο.  Καμία κατ’ επίφαση νομιμότητα δεν μπορεί να αναιρέσει την καταστροφή που θα προκαλέσει το μπάζωμα της θάλασσας της Πειραϊκής με 150 στρέμματα μπετόν.

Απλά αναρωτιόμαστε αν η δημοτική αρχή, που στην ουσία αποδέχεται αυτή την απίστευτη επιχειρηματική ασυδοσία, θα σταθεί έστω και την ύστατη στιγμή στο ύψος του θεσμικού της ρόλου και θα επέμβει ώστε να σταματήσει την παρανομία. Ο κ. Μώραλης θα πρέπει να επιλέξει αν θα λειτουργήσει ως δήμαρχος Πειραιά ή ως μέλος του ΔΣ του ΟΛΠ Α.Ε. Ο Δήμος Πειραιά θα πρέπει να επιλέξει αν θα υπερασπιστεί το λαό της πόλης ή τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Το ίδιο και ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Πατούλης που επιχείρησε την πραξικοπηματική έγκριση της ΜΠΕ χωρίς συζήτηση και με δια περιφοράς ψηφοφορία.

Από την δική μας την πλευρά δεν υπήρξαν ποτέ διλλήματα: στεκόμαστε αταλάντευτα στο πλευρό των αγωνιζόμενων κατοίκων της Πειραϊκής και όλου του Πειραιά που δίνουν τη μάχη ακόμα και μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες για να υπερασπιστούν το αυτονόητο δικαίωμα τους να μπορούν να ζήσουν στις γειτονιές τους χωρίς τα παρκαρισμένα μεγαθήρια να μολύνουν συνέχεια τον αέρα που αναπνέουν.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τη δική τους αγωνία. Όπως και στο παρελθόν, θα στηρίξουμε κάθε αγωνιστική δραστηριότητα  για να σταματήσουμε αυτό το έγκλημα. Όσοι υποκριτικά μας καλούν να δείξουμε υπευθυνότητα και να ‘μείνουμε σπίτι μας’ είναι οι πιο ανεύθυνοι απ’ όλους όταν καλύπτουν ένα τέτοιο γεγονός που στην ουσία είναι μια ωρολογιακή βόμβα για την υγεία μιας ολόκληρης κοινωνίας. 

Έξω τώρα οι επενδυτές του θανάτου από τον Πειραιά.

Όχι λιμάνι στην Πειραϊκή – Όχι στο master plan της cosco

Επανακρατικοποίηση του ΟΛΠ τώρα, λειτουργία του κάτω από εργατικό – κοινωνικό έλεγχο

Leave a Reply

http://xlxx.live